Asbestinventaris verkoop particuliere woning

U wenst uw woning te verkopen? Dan heeft u een asbestattest nodig van een gecertificeerde asbestdeskundige.

Thibaut Consultancy heeft jarenlange ervaring voor de opmaak van uw asbestinventaris.

Een asbestattest is het resultaat van een niet-destructieve asbestinventaris (type A). Het asbestattest zelf wordt afgeleverd door de OVAM.
De niet-destructieve asbestinventaris beschrijft voor een normaal gebruik van het gebouw welke materialen of gebouwonderdelen asbest bevatten, wat de staat is van het asbest en hoe het veilig kan beheerd of verwijderd worden. Een niet-destructieve asbestinventaris beschrijft enkel de asbestbronnen die een risico kunnen vormen bij het dagelijks gebruik van het gebouw. Het gaat hierbij hoofdzakelijk om rechtstreeks waarneembare materialen. Tijdens de inspectie worden nooit wanden of vloeren beschadigd om ingesloten asbest op te sporen.

Een asbestattest is een Vlaams initiatief in het kader van het ‘asbestveilig’ maken van Vlaanderen tegen 2040. Daarom wil de Vlaamse Regering zo snel mogelijk al het aanwezige asbest in Vlaamse gebouwen in kaart brengen.
Daarom zal in 2022 het asbestattest verplicht worden bij de verkoop van woningen en gebouwen ouder dan bouwjaar 2001.
Vanaf 2032 dient elke gebouweigenaar over een asbestattest te beschikken.

Gezien niet elke woning gelijk is, wensen wij steeds uw project persoonlijk te bekijken zodat we u altijd een correcte prijs kunnen aanbieden.

Factoren die de prijs beïnvloeden zijn : de grootte van de woning, de aanwezigheid van bijgebouwen, het bouwjaar en de aanwezigheid van bouwplannen.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor de opmaak van een asbestinventaris